Květen v MŠ Sídlištní

Mgr. Petr Kozlovský, 30. 5. 2019

V květnu se konalo ve školce opět plno akcí.

První květnový týden jsme se vyfotili na společnou fotografii. Děti tak mají vzpomínku na bezstarostně prožité dětství, které bohužel už našim předškoláčkům pomalu končí …

Při Dnu otevřených dveří jsme přivítali nové kamarády a jejich rodiče. Děti měly možnost si pohrát ve třídách, proběhnout se na zahradě a rodiče si prohlédli prostory školky. Pro nové děti paní učitelka připravila drobné dárečky a sladkosti.

Jako každý rok jsme s maminkami a babičkami oslavili jejich svátek. Děti jim zazpívaly,  zarecitovaly básničky, vyrobily  dárky a předaly kytičku. Všem se vystoupení líbilo a občas ukápla i slzička dojetí.

Pak přišla polovina května. Nás čekalo Veselé kreslení v přírodě, které ale muselo být zrušeno díky nepříznivému počasí. Počasí nám nepřálo ani na výlety. Těšili jsme se na zvířátka v ZOO, výšlap na Kyselku nebo zámek. Paní kuchařky nám na cestu napekly kopec výborných řízečků, které jsme nakonec museli sníst  ve školce.

Také nás v rámci Valdštejnských slavností poctil svou návštěvou sám vévoda Albrecht z Valdštejna. Spolu se svou družinou a panem starostou shlédli krátký program, který si pro ně děti připravily. Za odměnu nás pan vévoda naučil, jak se správně pochoduje.

Počasí se nakonec umoudřilo a my jsme se byli podívat kde kdysi Albrecht z Valdštejna bydlel. Viděli jsme dětský pokojíček, zámeckou kuchyni. Na frýdlantském hradu a zámku se nám moc líbilo.

Poslední květnový týden jsme navštívili třídu 1.C v ZŠ Husova. Naši bývalí kamarádi nám ukázali, co se všechno za rok ve škole naučili.

„Běh nás baví“ se jmenují  sportovní hry v Home Credit Aréně v Liberci, kde se i letos naši malí sportovci utkali v různých disciplínách s dětmi z ostatních mateřských škol Libereckého kraje. Medaili jsme nepřivezli … Nemusí se ale jenom vyhrávat, stačí si užít hezké sportovní dopoledne.

A máme tu konec měsíce. Výcvik policejních psů na školní zahradě je vždy zpestřením zvláště pro chlapce. Ani letos nebyli zklamáni….

 

za MŠ Sídlištní Lenka Žáčková

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.