Duben v MŠ Bělíkova

Mgr. Petr Kozlovský, 2. 5. 2019

Měsíc Duben byl plný akcí. Hned ze začátku jsme pořádali pro děti i jejich rodiče velikonoční dílničky, které byly spojené s velikonočním jarmarkem. I letos měla tato akce veliký úspěch.

Dva dny po dílničkách proběhlo focení s jarní tématikou- rozkvetlou loukou.

Z kraje třetího dubnového týdne navštívily děti z Berušek a Zajíčků akci v Novém Městě pod Smrkem s názvem Medové jaro. Zde si mohly vyrobit různé výrobky ze dřeva či papíru, nebo si například ozdobit vajíčko klasickou voskovou technikou. Děti z toho byly nadšené.

Stejně jako loni, tak i letos proběhlo Hledání velikonočního zajíčka. Tento rok to bylo formou stopované, kdy děti plnily různé úkoly, které jim zajíček nastražil, aby dosáhly kýžené odměny. Některé úkoly byly těžké, ale všechny jsme zvládli. Děti se u toho náramně bavily a dokonce i nenásilně učily. V cíli nás pak čekal dopis od zajíčka a i ta vytoužená odměna- sladké vajíčko.

Ke konci měsíce nás SOU Frýdlant pozvalo na zemědělskou olympiádu, kde jsme mohli vidět spoustu zvířátek, některé děti si dokonce mohly zkusit podojit kozu nebo krávu. Byly zde pro nás také připravené různé soutěže.

Poslední akcí v měsíci dubnu byl Čarodějnický rej. Děti už od rána chodily v maskách čarodějnic, v maskách dokonce byly i některé paní učitelky, čímž byla atmosféra ihned lepší. Po svačince na děti čekaly na zahradě různé tematické soutěže. Kdo se nebál, mohl ochutnat i kozí bobky, nebo úlomky z košťat.

A co nás čeká v květnu? Den otevřených dveří, zápis do MŠ, Návštěva vévody Albrechta z Valdštejna, nebo třeba Naivní divadlo. Určitě je na co se těšit.

Za kolektiv učitelek MŠ Bělíkova Jiřina Vokounová

 

dav

dav

dav

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.