Duben v MŠ Sídlištní

Mgr. Petr Kozlovský, 28. 4. 2019

A že nám ten duben ale rychle utekl ….

Sluníčko nám přálo hned na začátku měsíce, a tak jsme mohli na zahradě školky zahájit jarní úklid. Děti pomáhaly s velkým nadšením. Na zahradě bylo rázem plno „mravenečků“, kteří hrabali, zametali nebo vozíčky odváželi listí a klacíky. Za pilnost na ně čekala sladká odměna.

V předvelikonoční době jsme nezapomněli ani na jarní tvoření dětí s rodiči. Tradiční akce se neobešla bez výborného pohoštění od kuchařinek a bez příjemné atmosféry. Po celý tento den měli rodiče také možnost zakoupit drobné výrobky v našem velikonočním stánku. Tak mohli potěšit nejenom sebe, ale udělat radost i svým blízkým.

S jarem přichází téma zvířátek a jejich mláďátek. S radostí jsme přijali pozvání na výstavu pořádanou SŠHL Frýdlant. Nejen že se postarali o dopravu dětí z MŠ, ale i o skvěle organizovaný program. Díky nim mohly děti poznávat a pozorovat králíky, slepice, kohouty, jehňátka a další zvířátka z krátké, ale bezpečné vzdálenosti. Vyzkoušely si podojit krávu nebo kozu, shlédly práci se zemědělskými stroji nebo se zapojily do různých soutěží. Sladkou tečkou této návštěvy byly bezpochyby výborné koláčky nebo medové perníčky.

V měsíci dubnu jsme si užili a teď jsme plni očekávání, co nám přinese měsíc květen.

 

Za MŠ Sídlištní Lucie Formánková

 

dav

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.