Vernisáž výstavy „Rodino vyprávěj“

Mgr. Petr Kozlovský, 12. 4. 2019

V úterý 2. 4. 2019 v 15 hodin odstartovala svou vernisáží výstava „Rodino, vyprávěj!“ aneb 100 let Československa v naší škole – výstava, která by nevznikla bez obrovské součinnosti a ochoty žáků naší školy a jejich rodičů.

Na měsíc duben je výstava nainstalována v prostorách výstavní síně frýdlantské radnice (z boku radnice na nádvoří), pak se přemístí do prostor základní školy.

Od února do poloviny března nosily děti do školy „artefakty“, které měly připomenout historii Československa v posledních 100 letech, ale nakonec se do výstavy dostaly i předměty starší…Z nasbíraných „pokladů“ vzniklo několik okruhů, které nakonec určily členění výstavy na tato témata: Škola, technika, hudba, volný čas, knihy, dokumenty, hračky, domácnost a každodennost, ocenění a peníze a to co nešlo nikam zařadit – speciality J.

Výstavu, kterou tvoří více jak 250 předmětů a do které se zapojilo víc jak 180 rodin žáků frýdlantské ZŠ, zahájilo hudební vystoupení Klárky Firmánkové a Adély Horké, které předvedly výbornou hru na flétnu. Úspěšný život výstavě popřál také pan starosta ing. Dan Ramzer a pan ředitel naší školy Mgr. Petr Kozlovský.

Výstavu je možné zhlédnout do 29.4. 2019 ve všední dny od 10 do 16 hodin (lépe do 15,30), v sobotu od 10 do 14 hodin a tuto sobotu netradičně také v rámci Velikonočního jarmarku od 13 do 16 hodin.

Všem rodičům i dětem moc děkujeme za podporu a možnost takovou výstavu zrealizovat!

 

Za ZŠ Mgr. Lucie Zralá

Organizátorka výstavy

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.