Česko-německé setkání ve Frýdlantu

Mgr. Petr Kozlovský, 12. 4. 2019

Ve středu 10. 4. se němčináři naší 7.E setkali se svými vrstevníky z partnerské žitavské školy An der Weinau při společném česko – německém projektovém vyučování. Skvělé zázemí nám opět poskytl DDM a k němčině s češtinou jsme po loňské výborné zkušenosti přibrali i angličtinu.

Na úvod se žáci ve dvou skupinách prostřídali na společné hodině němčiny a angličtiny – důraz byl kladen především na vzájemnou spolupráci, seznámení se a procvičení všech tří jazyků. Poté jsme si náramně pochutnali na občerstvení, které jako již tradičně připravili naši žáci (děkujeme i rodinným příslušníkům, kteří s přípravou také pomáhali).

Po svačině vyrazili žáci ve smíšených skupinkách do centra Frýdlantu, kde plnili různé úkoly, zjišťovali informace a prakticky trénovali schopnost dorozumět se v některém z jazyků.

V letošním ročníku si české a německé děti výjimečně dobře porozuměly – snažily se dorozumět, ve volných chvílích zkoušely navzájem zdolat české i německé jazykolamy, vyptávaly se na všechno možné a hodně se spolu nasmály.

Moc děkujeme našemu DDM i kolegům z partnerské školy za spolupráci a pomoc a těšíme se na další společné akce.

V. Dančevská, H. Havránková

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.