Pojedeme na šachové mistrovství ČR ve Zlíně

Mgr. Petr Kozlovský, 11. 3. 2019

Ve středu 20. února se v Liberci uskutečnilo krajské finále Přeboru škol v šachu – v kategorii 1. stupně ZŠ soutěžilo 8 družstev z České Lípy, Nového Boru, Turnova, Jablonce n. N., Liberce a Frýdlantu.

Hned v prvním kole jsme se střetli se soupeřem nejtěžším – libereckou ZŠ Kaplického. Remíza 2:2 znamenala úspěšný vstup do náročného turnaje. Dalších pět kol jsme připisovali jedno vítězství za druhým, takže před závěrečným kolem jsme byli s nejtěsnějším náskokem v čele. V posledním kole jsme se utkali se školáky z Nového Boru. Druhá remíza 2:2 znamenala, že podobně jako v okresním kole se před nás dostali v konečném hodnocení o nejtěsnější půlbodík hráči ZŠ Kaplického Liberec!

Přesto se náš sen splnil a druhým místem budeme reprezentovat Liberecký kraj na červnovém MČR školních týmů ve Zlíně. Třídenní republikové finále proběhne v Kongresovém centru Univerzity Tomáše Bati za účasti 28 škol!

O tento jedinečný úspěch se zasloužila pětice žáků ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant Ondřej Kučina, Pavel Mauer, Matyáš Batelka, Karel Drahoš a Duy Quang (Robin) To.

Dobroslav Buřita

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.