Pojištění dětí v MŠ

Mgr. Petr Kozlovský, 24. 2. 2019

Vážení rodiče,

naše mateřská škola má v souladu s aktuálními právními předpisy uzavřeno takzvané pojištění odpovědnosti. To zahrnuje kromě jiného i pojištění zdraví dítěte.


V rámci zkvalitňování našich služeb jsme se ve spolupráci se zřizovatelem, kterým je Město Frýdlant, rozhodli pojistit všechny děti navštěvující jednotlivá pracoviště naší mateřské školy nad rámec naší zákonné povinnosti.

S platností od 22. února 2019 jsou děti při pobytu v MŠ a na akcích organizovaných mateřskou školou připojištěné v rámci kolektivního úrazového pojištění u UNIQA pojišťovny, a. s. U tohoto pojištění není rozhodující, zda k úrazu dítěte dojde s nebo bez cizího zavinění, resp. porušení právních předpisů.


Shrnutí:

  1. Pokud tedy dojde k úraz dítěte v mateřské škole, ke kterému dojde v důsledku porušení náležitého dohledu nad dítětem, bude pojistná událost řešena v rámci pojištění odpovědnosti školy.
  2. V případě, že dojde k úrazu dítěte v MŠ bez cizího zavinění – mateřská škola své povinnosti nezanedbala – bude úraz odškodňován v rámci doplňkového úrazového pojištění školy. Toto pojištění je ovšem zaměřeno zejména na kompenzaci případných trvalých následků úrazu dítěte, ke kterému dojde v MŠ. Není v něm zahrnuto bolestné v podobě, jakou známe u soukromého úrazového pojištění. Proto Vám doporučujeme sjednat pro případ úrazu Vašeho dítěte individuální úrazové pojištění.

V případě jakýchkoliv dotazů k pojištění dětí v MŠ se, prosím, obracejte na ředitele školy.

 

Mgr. Petr Kozlovský

ředitel školy

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.