Výlet školní družiny do IQ Parku v Liberci

Mgr. Petr Kozlovský, 7. 2. 2019

O letošních pololetních prázdninách jsme pro děti naší školy naplánovali výlet do Liberce. Zájem byl veliký a tak jsme v pátek ráno odjížděli z Frýdlantu plným autobusem, se 40 dětmi.  Nejprve jsme zavítali do IQ landie, kde nás čekala Velká science show. K vidění bylo několik zábavně-naučných pokusů, při kterých byly děti aktivně zapojeny a zkusily si roli malých experimentátorů. Viděli jsme různé fyzikální a chemické pokusy, např. elektrický generátor, mrazivý kapalný dusík, aj.

Poté jsme se přesunuli do IQ parku v Babylonu, kde nás čekala čtyři patra plná zábavy. Prošli jsme si všechny expozice, nejprve vodní svět a velké zrcadlové bludiště, v prvním patře jsme si mohli vyzkoušet různá povolání, každý mohl být na chvíli barmanem, prodavačem, stavařem, muzikantem, televizním moderátorem či hasičem, také jsme si vyzkoušeli obří bubliny. V druhém patře jsme si prověřili naše schopnosti a dovednosti, např. rychlost reakce, běhu, postřeh, paměť a mnoho dalšího. Také se nám velmi líbil model nakloněného Titanicu, některým z nás se pěkně zamotala hlava. A úplně nahoře se líbilo všem vědátorům. Vyzkoušeli si projít pod termokamerou, zahrát si interaktivní hru pomocí projekce a také si lehnout na lože, které je složeno z hřebíků.

Jako památku na tento den si děti odnesly barevné náramky s logem IQ parku. Výlet se moc líbil jak dětem, tak také nám, vychovatelkám.

Za DDM  M. Vilimovská, H. Lusková, Z. Šťastná

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.