Zimní čas v MŠ Bělíkova

Mgr. Petr Kozlovský, 16. 1. 2019

Troufám si říci, že zimní čas je právě jedno z těch náročnějších období, zvláště u nás v MŠ. Ale vezmeme to hezky postupně.

Spolu se zimním obdobím u nás začalo i období bruslení. Baví to nejen děti, ale i nás učitelky. Sice nejprve nastupuje chaos, jelikož Pepíček si zapomněl helmu, Jarmilka ztratila jednu rukavici, která se záhy objevila na noze Kubíčka, Emilka brečí, že jí je malá brusle a tak ji musíme vysvětlit, že si nejprve musí sundat botu, další dítko se mezitím svléklo skoro úplně donaha a tak se musí zase obléknout a tak dále… . Ale po tom vyčerpávajícím boji v šatně konečně nastupujeme na led. Padá jedno dítě, padá druhé dítě, padá učitelka- při snaze chytit obě padající děti. Prostě podívaná k nezaplacení. Ovšem když pak po tři čtvrtě hodině bruslení vidíte ty pokroky, které každý udělal, tak si řeknete, že to opravdu stojí za všechnu tu námahu, za všechny ty modřiny i pády.

Nezůstávejme však jen u bruslení. V tomto zimním období vrcholí naše dlouhodobé přípravy, které jsou zakončené vánoční besídkou. Myslím, že letos se nám besídka opravdu povedla. Ještě před zahájením nám vypověděla technika, rozsypali jsme dva talíře s cukrovím, dvě děti brečely, ale celé pásmo básniček, písniček a tanečků jsme zvládli na jedničku, takže velký úspěch. Po besídce následoval vánoční jarmark, kde si rodiče a všichni příbuzní, kteří se přišli podívat, mohli zakoupit všelijaké výrobky. K jarmarku byly také přidruženy vánoční dílničky.

Letos jsme také navštívili vánočně vyzdobený zámek, kde se dětem moc líbilo. Dozvěděli jsme se, jak se na zámku kdysi slavily Vánoce, jaké dárky děti dříve dostávaly, prohlídli jsme si výstavu betlémů a hned při vstupu jsme měli možnost vidět medvěda, který na zámku dříve byl. Také jsme se podívali do zámecké kuchyně, kde na nás čekalo i menší pohoštění. Pro děti to bylo nejen zábavné, ale také poučné.

Alespoň o Vánocích bychom měli myslet více na druhé, než na sebe. Proto se děti ze třídy berušek rozhodly, že svým zpěvem potěší i nejstarší obyvatele našeho města. A tak se pod vedením paní učitelky Švejdové naučily několik vánočních písní, které zazpívaly v domově U Spasitele.

Zazvonil zvoneček a…? A přišel školkový Ježíšek. Sice se blížíme ke konci, ale o toto vás ochudit nesmíme. Děti dostaly spoustu nových hraček a různých stavebnic. Ani všechny prskavky v tu chvíli nesvítily tak, jako záře v dětských očích při rozbalování dárků.

V posledních pár větách bychom vám rádi popřáli do nového roku, roku 2019, hodně štěstí, zdraví, spoustu nevšedních zážitků a hlavně hodně smíchu.

Za kolektiv učitelek z MŠ Bělíkova Jiřina Vokounová

 

 

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.