Zvyšování motivace žáků ZŠ Frýdlant ke vzdělávání v technických oborech a řemeslech

admin, 15. 8. 2012

registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.22/01.0010

Dům dětí a mládeže, pracoviště Základní školy, Základní umělecké školy a Mateřské školy Frýdlant, začal v lednu 2012 realizovat projekt „Zvyšování motivace žáků ZŠ Frýdlant ke vzdělávání v technických oborech a řemeslech“ zkráceně nazvaný „Od řemesla k řemeslu“.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu České republiky. Projekt byl schválen krajskou výběrovou komisí v rámci programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a celková dotace přesahuje 4,5 mil. korun.

Projekt je určen hlavně pro žáky 2.stupně naší školy. Zajímavou formou by měl motivovat žáky ke vzdělávání v technických oborech a řemeslech tak, aby mohli svůj zájem postupně prohlubovat. Přitom se zaměříme na spolupráci s řemeslníky a středními školami v našem regionu. Naši žáci by měli získat představu o tom, jaké vzdělání mohou po ukončení ZŠ absolvovat, v čem vzdělávání spočívá a co obnáší samotný výkon řemesla nebo technického oboru.

V rámci projektu bude DDM organizovat různá setkání, festivaly řemesel, exkurze, workshopy či tvořivé dílny pořádané samotnými žáky.

Součástí projektu je také zaměření na praktické vyučování a to rozšířením nabídky volitelných předmětů o 3 rukodělné předměty a na doplňkové vzdělávání pro učitele ve výuce dílenských předmětů.

Novinky z průběhu projektu naleznete na stránce http://www.opvk.eu/remeslo

Zpracovala Marcela Fialová, manažerka projektu

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.