Prosinec v MŠ Bělíkova

Mgr. Petr Kozlovský, 7. 1. 2019

Shon, stres, přípravy. Ale i vánoční veselí, skvělá nálada nebo smích. Přesně tak by se dal popsat náš prosinec. Vezměme to ale hezky od začátku.

Hned z kraje měsíce nás čekala akce s názvem Muzicírování, tentokrát na téma Putování za betlémskou hvězdou. Podstatu této akce už děti znají a tak nebylo žádným překvapením, že i toto nové téma mělo velký úspěch.

Pár dní na to jsme měli velmi vzácnou návštěvu. Spolu s Mikulášem se na nás přišli podívat i andělé a čerti. Mikuláš měl s sebou dokonce i listinu zlobivců. A když všechny děti slíbily, že budou hodné, dostaly i sladkou odměnu. Zároveň bylo v přední budově vytvořené peklo, do kterého jsme se mohli jít během celého dne podívat.

V druhém týdnu jsme navštívili zámek. Pro děti to byl nejel krásný zážitek, ale také to pro ně bylo poučné. Dozvěděli jsme se, jak se na zámku kdysi slavily Vánoce, proč začala tradice s adventním věncem a spousty dalších věcí. Mohli jsme si prohlédnout různé pokoje, jídelnu a dokonce i kuchyni, kde na nás čekalo i menší občerstvení v podobě vánočky upečené na zámku. Nesmím také opomenout výstavů betlémů, která právě v zámeckých prostorách probíhala a ze které byly děti nadšené.

V polovině prosince nás čekalo velké vyvrcholení našich několikatýdenních příprav na vánoční besídku. Nejen, že jsme rodičům a všem příbuzným zazpívali, zatančili či zarecitovali, ale také jsme pro ně připravili jarmark a vánoční dílničky. Oni nám za odměnu přinesli nějaké to cukroví, na kterém jsme si v průběhu celého dne pochutnávali. Vzduchem se tak nesla krásná vůně přicházejících Vánoc.

Ke konci měsíce jsme se šli podívat na frýdlantský betlém. Návštěvu Betléma už máme jako každoroční tradici.

Děti ze třídy berušek se rozhodly, že svým zpěvem potěší i nejstarší obyvatele našeho města. A tak se pod vedením paní učitelky Švejdové naučily několik vánočních písní, které zazpívaly v domově U Spasitele.

A protože jsme byli všichni hodní, navštívil nás také školkový Ježíšek a přinesl nám spoustu nových hraček, ale i stavebnic či různých her. Ani všechny prskavky v tu chvíli nesvítily tak, jako záře v dětských očích při rozbalování dárků.

Rádi bychom Vám popřáli do nového roku spoustu lásky, zdraví i štěstí!

Za kolektiv MŠ Bělíkova Jiřina Vokounová

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.