Podzim v MŠ Bělíkova

Mgr. Petr Kozlovský, 22. 11. 2018

Hned počátkem října se děti z Veverek a Zajíčků vydaly do ekocentra Střevlík v Hejnicích kde pro ně byl připravený program „Od jablíčka k moštu“ a „U Krtečka na návštěvě“. Následující týden vyrazila třída Berušek a Žabiček také na tyto programy. Dětem se celá akce líbila a přinesla jim i spoustu nových zážitků i poznatků.

V polovině měsíce nás čekalo tvořivé odpoledne s rodiči v rámci podzimních dílniček. Dále jsme tu měli Strašidelný pátek, který letos vyšel na Dušičky. Děti se mohly převléknout do kostýmů, ale v kostýmech nebyly pouze děti, nýbrž i paní učitelky. Díky tomu měla celá akce mnohem lepší atmosféru a děti si to mohly patřičně užít.

Už od začátku října nás provází  akce s názvem Barevné pátky. A o co že se jedná? Na každý pátek se vymyslí jedna barvička, do které si děti sladí oblečení i doplňky. Ze začátku nám to dělalo trochu problém, než si všechny děti zvykly, teď už je to ale hezký zvyk a děti se už v pondělí ptají na páteční barvičku.

Dne 14.11.2018 u nás proběhly výměnné dny, kdy se jakékoliv dítě z naší MŠ mohlo zapsat do programu, který vymyslely paní učitelky. Děti si tak alespoň vyzkoušely být v kolektivu i jiných dětí a pod vedením i jiné paní učitelky. Tyto výměnné dny u nás probíhají jednou za dva měsíce.

Stejně jako v minulém roce, tak i letos chodíme bruslit na zimní stadion. První bruslení proběhlo už v půlce listopadu. Bruslit chodíme každý pátek, jednou jdou Žabičky a Berušky a následně Zajíčci a Veverky. A aby toho nebylo málo, tak už začínáme cvičit na vánoční besídky, které nás čekají v prosinci. Spolu s besídkou nás také čeká vánoční jarmark, kde si mohou rodiče zakoupit různé produkty, které vyrobily paní učitelky ale i děti.

Závěrem nám dovolte Vás pozvat na slavnostní rozsvěcení vánočního stromečku 2.12.2018 na náměstí T.G.M., kde vybrané děti vystoupí se svým pásmem básniček a písniček. Přijďte si s námi zazpívat a naladit tak tu pravou vánoční atmosféru.

Za kolektiv MŠ Bělíkova Jiřina Vokounová

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.