MŠ Sídlištní oslavila 40. narozeniny

Mgr. Petr Kozlovský, 15. 10. 2018

V sobotu 13. října 2018 oslavila mateřská škola Sídlištní 40 let od svého otevření.  Celé školce přeji do dalších let hodně spokojených dětí a rodičů, všem kolegyním bych rád popřál hodně elánu a pracovních a životních úspěchů  a moc děkuji za výbornou přípravu oslavy a vytvoření příjemné atmosféry!  Více se o celém  slavnostním dnu  dočtete v článku paní učitelky Mirky Balášové.

Mgr. Bc. Petr Kozlovský

ředitel školy

 

„Naše školka nám slouží již čtyřicet let. V září roku 1978 do ní vstoupily první děti. Ředitelkou mateřské školy byla M. Paclíková a prvními zaměstnanci Z. Briestenská, M. Mrázková, L. Pešková, Danyiová, V. Klápšťová, V. Pažoutová, M. Facková, Z. Šoltysová, E. Skrbková, L. Kotelíková a Ježková. Během dlouhých čtyřiceti let se hodně zaměstnanců vyměnilo. Proto jsme využili tohoto výročí a chtěli zavzpomínat my, současní uživatelé školky, s těmi bývalými. Naše školka tedy otevřela dveře všem, kteří do školky chodili, chodí a všem, kteří ji mají rádi.

Přítomné na úvod přivítala vedoucí MŠ Mirka Balášová, krátce pohovořil  ředitel ZŠ, ZUŠ a MŠ Mgr. Bc. Petr Kozlovský a  také starosta města Ing. Dan Ramzer. Návštěvníci si mohli kromě školních prostor prohlédnout  kroniky školky, příjemně si popovídat  při kafíčku, buchtách a chlebíčcích. Celá řada fotografií, jak vyvěšených v hale, tak i v kronikách ukázala, že jsme školka akční a činorodá. Věříme, že se většina návštěvníků našla na barevných, ale i na černobílých  fotografiích. Úspěch také slavila vernisáž obrázků našich dětí. Cílem sobotní akce bylo ukázat školku v plné kráse. Hosté tak mohli zaznamenat její rozvoj v posledním období. Přibyl nejenom nový nábytek ve třídách, v šatnách, ale i nově vybavená kuchyně. Na zahradě proběhla rekonstrukce terasy a altánu. Život jde dál a před námi je ještě spousta práce. V nejbližší budoucnosti plánujeme revitalizaci školní zahrady. Každá návštěva by se měla cítit příjemně a měla by být náležitě pohoštěna. Proto patří velký dík paním  uklizečkám za vzorný úklid, kuchařinkám za chutné občerstvení a učitelkám za výzdobu školky. A co říci závěrem? Myslím, že se sobotní posezení vydařilo, což dokládá hojná účast a spokojené tváře dospělých i malých návštěvníků.

Vám, milé kolegyně, Aleno, Hano, Helo, Ivo, Jitko, Lenko, Lucko, Šárko, Vlasto děkuji za to, že jste mi pomohly náš nápad tak úspěšně realizovat. Velmi dobře se poslouchala upřímná slova chvály od bývalých kolegyň i dalších návštěvníků. A naší školce přeji ještě mnoho desítek let  úspěšného bezproblémového provozu.

 

Za MŠ Sídlištní Balášová Mirka

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.