Noc s Andersenem 2018 na pracovišti ZŠ Bělíkova

admin, 27. 3. 2018

V naší škole jsme letos nocovali ve škole a s knížkami již potřinácté.

Celkem se sešlo 52 dětí z 1.A a 3.A. Na pomoc paní učitelkám přišli i bývalí žáci a žákyně z 6.A, 8.A a z gymnázia.

Již tradičně jsme Noc s Andersenem zahajovali u „Pohádkovníku“ před vchodem do školy. Tam jsme se sešli i s rodiči spáčů, abychom si připomněli, co je Noc s Andersenem a společně si zazpívali známé písničky k letošnímu tématu, tedy o pejscích a kočkách. A přidali jsme i dvě veselé jarní písničky. Po rozloučení s rodiči se děti od svých paní učitelek dozvěděly, co je dneska večer čeká.

Začali jsme venku běhací Kimovkou – děti musely najít a zapamatovat si 10 obrázků, vážících se k pohádkám Josefa Čapka. Pak už jsme šli do školy a tam jsme vylosovali 10 smíšených týmů. Děti nejprve vymýšlely název svého týmu a pak společně zapisovaly zapamatovaná slova z Kimovky. Za ně si rovnou připsaly body. A zážitková hra pokračovala na 10 stanovištích, kde děti prokazovaly znalost pohádek o pejskovi a kočičce i svoji zručnost. Tu například při věšení prádla, zašívání roztržených kalhot, zdobení noční košilky… I svůj čich prozkoušely při hledání pravého syrečku. Všechny týmy dokázaly všechny úkoly splnit a vysloužit si tak sladkou odměnu.

Po večeři k prvňáčkům přišel pravý rytíř Petr, aby prvních šest dětí, které už dokázaly samostatně přečíst celou knížku, slavnostně pasoval na čtenáře. Od paní učitelky čtenáři dostali Pasovací listinu a pěknou knížku.

Potom pokračoval program Noci s Andersenem čtením z knížek bratří Čapků, představováním plyšáčků „Hajásků“, soutěží o nejlepšího vypravěče vtipů a o nejlepší vtip o psech a kočkách, třeťáci ještě stihli ve dvojicích dotvořit komiks o pejskovi a kočičce, zasoutěžit si, zatancovat si a před spaním se podívat na Večerníček…

Ze spacáků se pak ještě chvilku ozývalo brebentění, které postupně utichalo, až už bylo slyšet jen pravidelné oddechování. Za víčky se spáčům určitě honili pejskové a kočičky a také kamarádi, se kterými trávili tu nejpohádkovější noc…

Za děti a paní učitelky Mgr. Anna Chvojková

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.