Návštěva myslivce p. Erbana

admin, 30. 1. 2018

V polovině ledna jsme ve školce čekali neobvyklou návštěvu. Abychom si ten den zkrátili čekání děti rána vystřihovaly obrázky lesních zvířátek z časopisů Myslivost, lepily je a dokreslovaly, aby měly svou „lesní“ nebo „mysliveckou knížku. Když jsme byly v nejlepším, zazvonil zvonek u dveří. “Hurá návštěva je tu.“ A ejhle! Pan myslivec Erban. Jaké to bylo překvapení, nepřišel totiž sám!

Kromě velké tašky, flinty a dalekohledu, jdou s ním ještě dva další dva kamarádi! Lovečtí psi! Děti se k nim hrnou a jsou nadšené. Pan myslivec psům ukázal na připravenou deku, dal povel a oba psí kamarádi poslechli hned na první povel. Všichni jsme pochválili důsledně vycvičené pejsky.

Usadili jsme se také na lavičku a pozorovali pana myslivce, jak z velké tašky vytahuje samé zajímavé věci. Kromě dalekohledu, který jsme si vyzkoušeli, jsme si mohli prohlédnout i různé srnčí parůžky, velké jelení a dančí parohy, tesáky a zuby divočáka, obrázky všech možných lesních zvířat, zajímavé vábničky a také kožešinu lišky, mývalovce a kuny. Děti se dozvěděly během besedy moc zajímavých věcí o životě lesních zvířat a jejich mláďat, o chování lidí v lese i o práci pana myslivce. Nakonec se mu děti pochlubily svými ještě nedokončenými mysliveckými knížkami, pochválil děti a za odměnu jsme si pohladili pejsky a kdo chtěl tak si mohl vyzkoušet podržet a zamířit mysliveckou puškou..

Děti se rozloučily a plné dojmů si ještě do svých knížek dokreslily krásné obrázky.

Napsala J.Ježková

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.