Závěr letošního roku v naší školce – Sídlištní!

admin, 7. 12. 2017

 

 

 

Před námi byly poslední krásné podzimní dny, které jsme využili ke zvelebení zahrady. Děti se zapojily do hrabání listí, zametání cestiček a zalévání naší bylinkové zahrádky.

Nechyběl ani další „ Návštěvní den“. Paní učitelky připravily pro děti rozmanité aktivity. Děti si mohly vyzkoušet vyšívání, další lepily veselé šašky a odvážlivci se pustili do výroby chutných pomazánek. Koho zajímal sport, mohl si vyzkoušet překážkovou dráhu.

V říjnu k nám přijelo divadlo a přivezlo pohádku „ O malém tygříkovi“. Pohádka dětem vykouzlila úsměv na tvářích.

Měsíc utekl jako voda a máme tu listopad. Ten začal „ Medovou snídaní“. Jednalo se o naučnou přednášku, která podporuje zdravý životní styl. Děti se dozvěděly z úst včelaře více o životě včel, o jejich významu a o procesu tvorby medu. Přednáška byla spojena s ochutnávkou medu a každé dítě dostalo namazaný chléb s máslem a medem.

Předposlední měsíc v roce patřil tzv. „Podzimnímu ježkování“. Při odpoledním tvoření rodičů s dětmi, si mohli všichni účastníci vyrobit ježečky z papíru nebo keramiky. Akce se moc líbila a výtvory se všem povedly.

Ve třídě „ tygříků“ se děti tentokrát staly malými architekty. Učily se hravou formou stavět domy.

V keramické dílničce si děti vyrobily vánoční ozdoby.

Ani v listopadu nechyběly pohádky. Nejprve jsme navštívili Naivní divadlo v Liberci, kde byla pro naše malé diváky připravena pohádka „ Princ Bajaja“. Divadlo zavítalo také do školky s příběhem „ O Slunci a králi Halamounovi“.

Tím jsme se rozloučili s podzimním obdobím a přehoupli se do předvánočního času. Mikuláš nám poslal první dáreček v podobě „ Medvědí čertovské pohádky“. Nezapomněl nás také sám navštívit i s čertem a andělem. Před jejich příchodem byly děti netrpělivé. Čas jsme si zkrátili soutěžemi. Najednou z dálky slyšíme cinkání zvonečků a řinčení řetězů …… Mikuláš je tu. Některé děti zazpívaly písničku, další se pochlubily básničkou. A ty odvážnější se s ním i vyfotily. Všechny děti dostaly balíček a pak se s Mikulášem rozloučily písničkou.

Mikuláš je za námi a nás čeká odpolední „Vánoční tvoření“ pro rodiče s dětmi. Každý se těší, co si pěkného vyrobí a odnese domů. Posezení, vyprávění o Vánocích a ochutnání něčeho dobrého od našich kuchařinek, nás, rodiče i děti, naladí do předvánoční atmosféry.

Výzdoba haly, krásný vánoční stromek a zpěv koled napoví, že se blíží naše vánoční trhy. Ve stánku si mohou rodiče nakoupit ručně zdobené perníčky, svícny, ozdoby na stromeček, zápichy do květináčků, přáníčka….

Venku je mrazivo, občas poletuje sníh, ale v naší školce je krásně teplo. Děti netrpělivě čekávají na „sférické kino“. Velký nafukovací stan pohltí malé diváky a poskytne odpočinek na polštářku s promítáním na strop a stěny stanu. Vyprávění o polárním medvídkovi vyloudí na každém divákovi úsměv, radost, ale i zamyšlení.

Zvonky zvoní, z adventních kalendářů zůstal poslední sladký pamlsek a rozzářené oči napoví, že se blíží velký den….. vánoční besídka. Děti si společně zazpívají koledy a rozbalí dárky. Nezapomeneme na pamlsky pro zvířátka v lese a nasypeme i ptáčkům do krmítka.

Venku snad budou poletovat sněhové vločky, pod botami křupat sníh a my budeme kráčet zasněženou krajinou do betléma za Ježíškem. Krásné vánoční svátky…..

 

MŠ Sídlištní

 

 

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.