Říjen v mateřské škole, ulice Bělíkova

admin, 21. 11. 2017

 

 

 

 

 

Naše Mateřská škola se může od letošního školního roku chlubit tím, že má internetovou komunikaci s rodiči. Jmenuje se to e-třída. Můžeme s rodiči komunikovat, sdílet fotky jejich ratolestí a sdělovat jim spoustu informací. Je to interní a tak k tomu mají přístup pouze rodiče dětí z MŠ a paní učitelky.
První lekce plavání byla náročná, ale nakonec povedená. Některé děti se od začátku do konce bavily, jiné zápolily se strachem z ponoření obličeje do vody. Nevyhnuli jsme se tak radostným okamžikům, kdy dětem zářily oči nadšením, ale ani chvílím, kdy jiné děti své pokusy o plavání vzdaly. Všechny děti nakonec čekalo příjemné překvapení, když jim pan plavčík zapnul vířivku a po skupinkách se zde mohly ohřát. Převlékání jsme zvládli myslím skvěle, nic jsme nezapomněli, pouze se záhadně objevily trenýrky, které zatím nikomu nechybí. Doufáme, že všechny věci, které Vaše děti sbalily, byly opravdu jejich. Do MŠ jsme dorazili okolo půl jedné. Děti se najedly a ty, které nešly domů takzvaně po o, téměř okamžitě usnuly. Tyto akce jsou náročné nejen pro děti, ale i pro nás, paní učitelky – zejména převlékání dětí a hledání jejich věcí. Proto oceňujeme, že lekce plavání jsou v pátek, a že se máme přes víkend čas zregenerovat.
Navštívila nás paní dentální hygienistka a dětem ukázala, jak si mají správně čistit zoubky. Přednášku měla krásně propracovanou i s obrázky. Děti se dozvěděly, co je zdravé na zoubky, co je nezdravé, a proč je potřeba si zoubky čist i jak vzniká zubní kaz. Na konci přednášky dostaly děti speciální bonbónky, které po vycucání obarvily špatně vyčištěné zoubky do fialova. Přednášející pak upozornila jednotlivé děti na chyby v čištění zoubků nebo je naopak pochválila

Dne 10. října jsme se vydali do kina na představení divadýlka Kuba. Děti shlédly pohádku o líném Honzovi a chytré princezně. Herci využili nejen sebe, ale také loutky pro ztvárnění originální podívané. Děti se bavily doslova od začátku do konce.

Návštěvní dny jsme letos odstartovali 18.10. Děti si mohly vybrat aktivitu předem s rodiči a pak už jen vyčkat na den D. Program byl opravdu pestrý, nechyběla jóga, zpívání s kytarou, putování za dinosaury, příprava ovocného salátu, výtvarná i tělovýchovná činnost. Děti byly nadšené.

Začali jsme navštěvovat tělocvičnu v ZŠ Bělíkova, máme to kousek , je to úžasná příležitost. Děti poznávají náčiní, které ve školce nemáme. Dětem se velký rozběh a nová aktivita velmi líbí. Už se těší na další.

Kateřina Švejdová, vedoucí učitelka

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.