Zprávičky z naší školičky

admin, 2. 10. 2017

Uteklo to jako voda. Za námi jsou letní prázdniny a před námi nový školní rok. Do školky nastoupily nové děti. Některým se po maminkách hodně stýskalo. Se začleněním dětí do kolektivu nám velmi pomohli praktikanti ze střední školy – Nikolka a Honza. Byli úžasní a děti si je rychle oblíbily.

Hned druhý zářijový týden za námi přijelo divadýlko „Matýsek“ s pohádkou „O vykutáleném štěstí“. V pátek 15.9. se starší děti zúčastnily Dne s IZS. Mohly si vyzkoušet hasičské přilby, vojáci jim zapůjčili opravdové zbraně, prohlédly si hasičská, záchranářská a vojenská vozidla. Viděly také zásah hasičů při likvidování ohně. Především klukům očička jenom zářila.

Další týden se předškoláci zapojili do projektu „Malá technická univerzita“. Zde se během 8 lekcí seznámí nenásilnou formou se stavbou domů, silnic, mostů, věží, veřejného osvětlení a

s projektováním kanalizace…..

Již několik let spolupracujeme se zahrádkáři. Měsíc září jsme proto zakončili návštěvou zahrádkářské kolonie. Zahrádkáři připravili podzimní výstavu, kde jsme si mohli prohlédnout jejich úrodu. Děti si připravily krátké vystoupení s písničkami a básničkami. I zahrádkáři si s námi s chutí zazpívali. Odměnou za vystoupení byla lízátka, ovocný čaj a výborná jablíčka.

Září je za námi a my se již těšíme na to, co nám nachystá měsíc říjen.

 

MŠ Sídlištní

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.