Novinky ze školky Bělíkova

admin, 19. 5. 2017

V úterý 11.4.2017 jsme zvládli 2 akce.Ráno se třídy Lištiček,Žabiček a Berušek vypravily do Hejnic,do Ekocentra Střevlík na program „stezka lišky Bystroušky“ a „odpady pro nejmeší“.Oba programy děti zaujmuly.Stezka pro lišky byla po celou dobu vedena venku.Odpady pro nejmeší naopak byly uvnitř.

Odpoledne jsme připravili pro rodiče a děti „velikonoční dílničky“,kde si děti za pomoci rodičů vyrobily pěkný jarní nebo velikonoční výrobek.

Ve čtvrtek 20.4.2017 se naše mateřská škola vypravila na školní statek ve Frýdlantě. Děti zde viděly živá zvířátka jako ovečku s jehňátkem, kozu s kůzlátky, prasátko, různé druhy drůbeže i koně. Následně si vyzkoušely podojit maketu kozy, házely na cíl, skládaly puzzle se zvířátky a na maketě jim bylo ukázáno dojení krávy. Odměnou jim byl teplý čaj a koláček. Počasí nám přálo a dokonce se ukázalo i sluníčko. Dopoledne jsme si naplno užili, děti si ještě stihly zatancovat na improvizované minidiskotéce. Akce byla krásně připravená a těšíme se na další podobné.

V pátek 28. 4. 2017 se v mš Bělíkova slavily čarodějnice. Počasí nám moc nepřálo, ale hravě jsme si poradili i bez sluníčka. Berušky, Žabičky a Lišky se na dopolední čarodějnický program spojily a užily si čarodějnice, jak se patří. Slavnost odstartovala módní přehlídka s kostýmy, za které maminkám patří velké uznání. Následovala velká sláva, vyhlášení nejlepších sběračů papírů a jejich odměnění. Poté přišla na řadu zábava ve formě různých čarodějných her a dětské diskotéky. Děti byly z programu nadšené, užívaly si i paní učitelky, které samozřejmě měly také nádherné kostýmy. Nikdo na koštěti neuletěl, ani se neproměnil v žábu, takže letošní čarodějnice považujeme za úspěšné.

     

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.