Duben 2017 v MŠ Sídlištní

admin, 2. 5. 2017

Měsíc duben se nesl v naší školce v duchu probouzející se přírody a Velikonoc. První dubnovou sobotu se začalo úklidem zahrady školky. Za účasti rodičů jsme shrabali zahradu, natřeli lavičky a po dobře vykonané práci jsme si všichni společně opekli buřty a dali si také něco sladkého.

Hned v pondělí čekalo na děti překvapení v podobě sférického kina. Nikdo, ani učitelky nevěděly, co se bude dít. Ve velkém nafukovacím stanu jsme se ocitli v podmořském světě. Pohádka „ O začarovaném korálovém útesu“se moc líbila a ještě odpoledne jsme si o ní s dětmi povídali.

V úterý jsme ve školce přivítali maminky a tatínky na velikonočních dílničkách. Ve všech třídách se tvořilo. Vyráběly se velikonoční slepičky, zdobila vajíčka, děti jarně ozdobily květináče a všem se práce povedla. Od rána byl také v hale stánek, kde si mohli rodiče zakoupit pomlázky, kraslice, zajíčky a zástěrky pro malé pomocníky a pomocnice.

Navštívili jsme také statek ve Frýdlantě, kde si malé děti prohlédly zvířátka a jejich mláďátka. Pro některé to byl obrovský zážitek, protože viděly kůzlátka a jehňátka poprvé v životě. Starší děti se vydaly na návštěvu do hejnického Střediska ekologické výchovy s názvem Střevlík. Povídaly si tam o lesních zvířatech, jejich světě a zahrály si na krtky, aby se dozvěděly více o jejich životě.

„Malý stavitel“. Tak se jmenuje projekt, který probíhá v naší mateřské škole. Tentokrát děti ze třídy Opiček stavěly most. A ne ledajaký. Jednalo se o Karlův most a také se po něm hned mohly projít.

Měsíc duben byl tradičně zakončen čarodějnickým rejem. Ten se kvůli nepřízni počasí konal v budově školky, ale přesto si ho děti v maskách hezky užily.

MŠ Sídlištní

OLYMPUS DIGITAL CAMERAP4010766P4010771P4010774P4010776P4010786OLYMPUS DIGITAL CAMERAP4200887q

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.