Přípravná třída od 1. září 2017 s novými podmínkami!

admin, 14. 2. 2017

Od nového školního roku budou pro přijímání do přípravné třídy platit nová pravidla. Děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky budou povinně navštěvovat mateřskou školu (dříve tyto  děti ze sociálně znevýhodněného prostředí měly možnost navštěvovat přípravnou třídu!).

Kdo tedy může být zařazen do přípravné třídy? Budou to děti, u kterých je předpoklad, že zařazení do přípravné třídy vyrovná jejich vývoj a kterým byl povolen odklad školní docházky.

Odklad povinné školní docházky je tedy nezbytnou podmínkou zařazení dítěte do přípravné třídy.

Vzdělávání v přípravné třídě vychází z Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání stejně jako v mateřských školách. Časový rozvrh vzdělávání je určen počtem vyučovacích hodin stanovených pro 1.ročník základní školy – 20 hodin týdně. Hlavní důraz je kladen na komunikaci v českém jazyce a komunikaci mezi dětmi, poznání sebe i světa kolem, základy sebeobsluhy, základní sociální návyky apod. Výuku vede kvalifikovaná učitelka  spolu s asistentkou.

Vzdělávání v přípravné třídě je zcela bezplatné, probíhá při minimálním počtu 10 dětí s počtem do 15 dětí.

Dětem lze přihlásit obědy ve školní jídelně a dále mají možnost navštěvovat v odpoledních hodinách školní družinu či zájmové kroužky.

Zápis do přípravné třídy proběhne 25.dubna 2017 , upřesnění bude zveřejněno na webu, ve vývěsce u pošty a na nástěnkách v mateřských školách.

Informace, dotazy:    Věra Dunajčíková, ředitelka školy, skola@zsazusfrydlant.cz, telefon 482 312 197.

 

 

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.