JUDO: Třetí zlato pro Mauera

admin, 27. 1. 2017

Dne 22. 1. 2017 se reprezentanti ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant Pavel Mauer a Ondřej Koutník zúčastnili závodů pořádaných naším klubem SK Judo Liberec. Na závody se dostavilo 147 mladých sportovců ze třinácti oddílů.

Prvním závodníkem, který nastoupil ke svým utkáním, byl Pavel Mauer. Navzdory nízkému věku je ze všech žáků reprezentujících naši školu tím nejzkušenějším. Podještědské poprání bylo jeho třetím větším podnikem a i zde potvrdil, že s ním musí počítat soupeři ze všech koutů republiky. Jeho účinkování lze hodnotit jen v rychlosti, protože své dva soupeře vyprovodil ze žíněnky v rekordně krátkém čase. K demonstraci svého umění mu ve dvou zápasech stačily pouze tři předvedené techniky a obzvlášť jeho technika s názvem sasae curikomi aši působí soupeřům obrovské problémy.

Po značné časové prodlevě nastoupil ke svým utkáním i Ondřej Koutník, který ve svém prvním závodnickém roce sbírá potřebné zkušenosti. Jak obohacující mohou být závody pro život judisty, se ukázalo už v prvním zápase, ve kterém se Ondra nechal hodit první soupeřovou technikou o uči gari. Tímto se Ondra dozvěděl, že je třeba se po dlouhém čekání na utkání znovu důkladně rozcvičit. Ve druhém zápase však ukázal svůj potenciál. Ve velmi vyrovnaném souboji donutil soupeře padnout na zadek po své technice o soto gari, sice se nejednalo o bodované provedení, ale Ondra si dokázal, čeho je schopen. Po dvou minutách souboje bylo utkání nerozhodné a vítězství museli jednomu ze závodníků přisoudit rozhodčí, kteří bohužel dosti překvapivě jako vítěze označili soupeře našeho závodníka.

Za školu děkuji závodníkům za jejich účast a předvedené výkony.

Petr Sýkora

DSC_0273

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.