Zajímá se tady ještě vůbec někdo o přírodu?!

admin, 28. 4. 2015

Naštěstí ANO.
V naší škole máme mnoho přírodovědných talentů. Někteří to o sobě ještě ani netuší, jiní už mají téměř jistotu a potřebují to dát i najevo a zdokonalit se. Ti se pak účastní Biologické olympiády. Každý rok se ve školním kole sejde 25-40 šikovných dětí, které se nezaleknou práce navíc a těší je něco nového vybádat. Kdo se do soutěže odvážně zapojí již jako šesťák, nepromešká pak většinou žádný ročník.
Do okresního kola postupují vždy první tři z každé kategorie: C – jsou osmáci a deváťáci, D – je pro šesťáky a sedmáky. V Liberci pak soutěží se stejně starými nadšenci i z gymnázií.
Letošní téma bylo ŽIVOT STROMU. Z našich dětí byla v okrese nejúspěšnější v mladší kategorii Lucka Mlejnková ze7.B, výborně si vedla i Anička Kostlánová ze7.A, první zkušenosti získával nadějný Denis Schernstejn ze6.A. V kategorii C se letos ničeho nezalekla Nikola Gavendová , která je rok od roku lepší a zkušenější. Ve svých samostatných vstupních úkolech poznávali stromy podle zimních pupenů a památné stromy v okolí.
Téma jubilejního 50. Ročníku Biologické olympiády bude vyhlášeno koncem září. Všechny informace získáte u vyučujících a na stránkách www.biologickaolympiada.cz. Průpravu mohou získat budoucí sedmáci i v chystaném Přírodovědném praktiku.

Mgr. Ivana Veselá

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.