Extra třída si užila svůj „odměnový“ výlet!

admin, 23. 6. 2014

Naše extra třída získala úžasnou podporu: ačkoli se přes web www.extratrida.cz podařilo vybrat pouze 600 Kč, byla skupina našich žáků podpořena i jinak. K výstavě, která byla k vidění od 5.5. do 31.5. 2014 ve vestibulu frýdlantské radnice a snad bude znovu instalována přes letní měsíce, jsme nachystali i kasičku na dobrovolné vstupné. Občané, kteří navštívili naši výstavu, nás podpořili ca 2500 Kč. Zásadní pro uskutečnění našeho výletu však byl fakt, že se Rada města Frýdlantu rozhodla naši aktivitu podpořit a plánovaný výlet pokrýt přislíbenou částkou 10 000 Kč!

A tak jsme 17.6. za naší odměnou vyrazili! 🙂 Cílem byla Praha. Nedávno otevřené zábavní centrum Atlantis nám dalo za naši práci vstupenky zdarma a my jsme si to tady opravdu moc užili: Dozvěděli jsme se spoustu perliček z doby starověkého Egypta a co bylo nejdůležitější – zážitkovou metodou: napsali jsme s pomocí tabulky hieroglyfů své jméno na kartuši, prožili tajemný obřad odkrývání mumie a pronášeli při něm zaříkání, absolvovali i krásný obřad vážení duše naší spolužačky Radky a měli možnost se vyfotit jako faraoni….a pak nás v centru Atlantis čekala 2. část: laser show, bublinárium, hlavolamy a různé úkoly k přemýšlení. I zde jsme se vyřádili. Z centra Atlantis jsme putovali do Wax muzea v Celetné ulici i do Muzea tortury. Zde jsme měli možnost vyfotit se např. s Karlem IV., Golemem, zavřeným Hitlerem nebo Georgem Cloonym a jinými známými osobnostmi. V Muzeu tortury jsme se trochu báli, nástroje, které středověk užíval k mučení, byli strašidelné…Během našeho výletu jsme zvládli zaběhnout i k orloji na Staroměstském náměstí, kde se už tlačily davy lidí a po krátké pauze jsme pak putovali za poslední atrakcí našeho výletu: do Dinosauria na Výstavišti. Kostry, které jsou zde vystavené, jsou pravé. Na autobus už jsme dorazili totálně utahaní a vyčerpaní, ale náš výlet se nám moc líbil.

Všem, kteří nás za naše úsilí při realizaci projektu Návraty podpořili – především Radě města Frýdlantu –  moc děkujeme!

Tým extra třídy

[nggallery id=50]

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.