Masopust ve školní družině

Mgr. Petr Kozlovský, 15. 3. 2021

Pod názvem masopust se skrývá období od Tří králů až do začátku postní doby. Proto se únor nesl ve všech odděleních naší školní družiny, které navštěvovali v masopustním čase jenom žáci z prvních a z druhých tříd, v duchu kostýmů, masek a soutěží.

Paní vychovatelky dětem připomněly různé masopustní tradice, seznámily je nejen se zvyky, které jsou udržovány a oživovány, ale i s těmi méně známými. S dětmi vyráběly papírové obličejové masky např. kočku, medvěda, páva, vlka, lišku, opici, jednorožce, piráta nebo indiána a malovaly masopustní koně. I když jim současná situace neumožnila se společně sejít, uspořádaly si karneval a odpoledne plné soutěží v každém oddělení zvlášť. Skládaly puzzle, házely míčkem na cíl, chodily na chůdách a hrály různé soutěživé hry. Po soutěžích se některé oddělení vydalo i v maskách na krátkou vycházku.

Do masopustního tvoření se zapojily i děti rodičů IZS, které docházejí do DDM. V odpoledních hodinách, kdy už nemají distanční výuku, si připomněly tradiční masopustní jídla a vyzkoušely si i jejich pečení.

Všichni si masopustní program užili a už se těší na příští rok.

Za vychovatelky ŠD napsala Marcela Fialová

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.