Naše škola se zapojila do charitativní akce Sněhuláci pro Afriku

Marcela Fialová, 10. 2. 2021

Motto akce:

Děti v Africe si sněhuláka nikdy nepostaví, mnozí z nich se ale nedostanou ani do školy. Na první informaci nic nezměníme, s tou druhou je v našich silách něco udělat.

Naše škola se zapojila do 9. ročníku projektu Sněhuláci pro Afriku, jehož cílem je pomoci dětem v Africe dostat se ke vzdělání. Akci organizuje nezisková organizace Kola pro Afriku, obecně prospěšná společnost, ve spolupráci s Gymnáziem, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace.

Cílem této jednorázové charitativní akce nespočívá jenom v tom, postavit co nejvíce sněhuláků, ale i vybrat finanční částku na přepravu kol, která pomáhají africkým dětem na jejich cestě za vzděláním, do Gambie.


V pátek 15. ledna 2021 jsme vyhlásili soutěž „O nejhezčího sněhuláka a o nejaktivnější třídu“. Stavění sněhuláků probíhalo v týdnu od pondělí 18.1. do pátku 22.1.2021. Úkolem bylo postavit sněhuláka, vyfotit ho, zaslat fotku a dobrovolný finanční příspěvek svému třídnímu učiteli nebo do DDM Kateřině Svobodové. Do soutěže se celkem zapojilo 13 tříd naší školy, 232 žáků, postavilo se 219 sněhuláků a vybrala se částka 6.720, – Kč.

V soutěži O nejhezčího sněhuláka vyhrál 1. místo Dostálek M. z 4.E, 2. místo Kratochvíl J. z 1.A a 3. místo trojice Skrbková A., Novotná N. a Dunková K. z 2.A. Vítěznou fotografii od Milana Dostálka jsme zaslali do soutěže O nejlepšího sněhuláka na www.snehulaciproafriku.cz.

V soutěži kolektivů vyhrála v 1. kategorii 1. místo 1.A., 2. místo 2.A a 3. místo 1.E. Ve 2. kategorii vyhrála 1.místo 4.A, 2. místo 3.B a 3. místo 5.E. Ve 3. kategorii získala 1. místo 7.A a ve 4. kategorii vahrálo 1. místo 6. oddělení školní družiny.

V soutěži O nejoriginálnějšího sněhuláka naší školy vyhráli Stránský T. z 1.E, Kulhánek M. z 1.E a Jeřábková N. z 3.B.

Všem vítězům blahopřejeme a věříme, že všichni, kteří se zapojili, si stavění sněhuláků užili, a ještě je hřeje dobrý pocit, že podpořili správnou věc.

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.