Článek A. L. Martínkové z 5.A o Vánoční stezce v areálu ZŠ Bělíkova

Mgr. Petr Kozlovský, 29. 12. 2020

Při našich online schůzkách žákovského parlamentu jsme přemýšleli, jakou akci bychom mohli i přes přísná hygienická opatření uspořádat. V září jsme plánovali naučnou stezku ke Dni stromů, ale ta se kvůli uzavření škol nekonala. Tak nás napadlo, že bychom přeci jen mohli pro spolužáky připravit zábavnou a naučnou stezku, ale už ne o stromech, ale o adventu a Vánocích.

Museli jsme naplánovat, kde stezku nachystáme. Přemýšleli jsme o lesíku nebo o zámeckém parku. Napadlo nás, že by se při svých procházkách třeba rádi trochu poučili i dospělí. Nakonec jsme stezku ale připravili z časových důvodů v zahradě u naší školy. Vždyť i tam mohl zajít každý, kdo měl zájem.

Na schůzkách parlamentu jsme si rozdělovali úkoly a kontrolovali, jak jsme připravení. Zjišťovali jsme zajímavosti o adventu a Vánocích, kreslili jsme obrázky k jednotlivým stanovištím, připravovali jsme plakátky a všechno jsme museli zalaminovat a pak připravit na pověšení. Moc času jsme neměli, protože se Vánoce rychle blížily. Když jsme měli všechna zastavení a plakáty hotové, tak jsme při poslední schůzce šli ven a všechno jsme rozvěsili a připravili. Na konec stezky jsme umístili Vánoční návštěvní knihu. Naší stezku navštívilo během posledního školního týdne celkem 213 lidí. Všem se stezka moc líbila.

Za ŽP Masarykovci vám přeje krásný a šťastný nový rok Anna Lucie Martínková!

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.