Návod pro přihlášení do aplikace MS TEAMS

Mgr. Petr Kozlovský, 1. 10. 2020

Vážení rodiče, milí žáci,

v případě, že nastane situace, kdy bude muset naše škola z důvodu mimořádného opatření přejít k distanční výuce (výuka na dálku), nám bude pomáhat aplikace MS Teams. Umožní nám snadnou komunikaci ve virtuální třídě prostřednictvím textového chatu i video schůzek. Usnadní nám online vyučování i přístup k výukovým materiálům a úkolům.

Pro připojení k MS Teams můžete využít internetový prohlížeč (Google Chrome, Mozilla Firefox), případně bezplatného aplikačního klienta MS Teams, který je dostupný i pro mobilní zařízení.

Aplikaci si můžete zdarma stáhnout z adresy https://products.office.com/cs-cz/microsoft-teams/download-app. Pro mobilní zařízení najdete aplikaci zdarma v příslušném online obchodě (např. Google Play, App Store).

K MS Teams se přihlaste na adrese teams.microsoft.com. Pro přihlášení použijte uživatelské jméno a heslo. Žáci 1. až 4. ročníku obdrží tyto přihlašovací údaje od svých třídních učitelek a učitelů. Od 5. ročníku si žáci v rámci předmětu informatika nastavují heslo sami.

Po prvním přihlášení můžete být vyzváni k zadání kontaktu pro zaslání ověřovacího kódu. Velmi doporučujeme zadat číslo Vašeho mobilního telefonu, na který Vám přijde kód okamžitě. V případě nutnosti lze tento krok přeskočit.

Jednoduchou video příručku pro přihlášení a práci s Teams pro žáky najdete na tomto odkazu https://www.youtube.com/watch?v=suIwA2dvxD4 (Jak pracovat s Microsoft Teams z pohledu studenta). Další příručky v textové i video podobě najdete na stránce Microsoftu věnované vzdělávání na dálku: skolanadalku.cz.

V případě jakýchkoliv problémů s přihlášením do aplikace nebo práce s ní, se prosím, obraťte na třídního učitele prostřednictvím e-mailu (ve formátu jmeno.prijmeni@zsazusfrydlant.cz) nebo školního systému Bakaláři.

INFORMAČNÍ DOPIS VE FORMÁTU .PDF JE KE STAŽENÍ ZDE .


Kolektiv pedagogů ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.