INFORMACE K ZAHÁJENÍ VÝUKY NA ZŠ OD STŘEDY 9. 9. 2020, OMEZENÍ VÝUKY NA PRACOVIŠTI ZŠ HUSOVA

Mgr. Petr Kozlovský, 5. 9. 2020

Vážení rodiče,

bohužel Vás musím informovat o tom, že u jednoho z pedagogických pracovníků ZŠ Husova byl v pátek 4. 9. 2020 odpoledne potvrzen pozitivní test na COVID-19.

V té souvislosti je od včerejška v nařízené 10 denní karanténě dalších 18 kolegů a kolegyň z téhož pracoviště, u kterých hrozí  zvýšené riziko přenosu nemoci. Všichni absolvují v pondělí 7. 9. 2020 test. Výsledky bychom měli mít k dispozici ještě v pondělí odpoledne. I v případě, že budou výsledky negativní, musí zůstat všichni zmiňovaní kolegové z rozhodnutí KHS LK v povinné preventivní karanténě až do neděle 13. 9. 2020, kdy jim bude proveden závěrečný kontrolní test. 

Celou záležitost intenzivně řešíme s pracovníky KHS LK a se zřizovatelem. Pokud nestanoví KHS Liberec nebo jiný orgán jinak, bude možné zajistit od středy 9. 9. 2020 na ZŠ Husova prezenční výuku alespoň pro žáky 1. stupně a pro žáky 2. stupně téhož pracoviště výuku distanční formou. Vše budeme ještě řešit v průběhu soboty a neděle. Celodenní provoz školní družiny a stravování žáků 1. stupně ZŠ Husova ve školní jídelně bude zajištěno v každém případě.

Na pracovištích ZŠ Bělíkova a Purkyňova zatím počítáme se začátkem prezenční výuky v plném rozsahu od středy 9. 9. 2020, jak bylo avizováno. V provozu by měly být bez omezení také školní družiny a jídelny. Omezení se žádným způsobem nedotknou také pracovišť mateřské školy, DS Koťata, DDM a ZUŠ. 

S dalšími aktuálními informacemi Vás budeme průběžně seznamovat na webových a FB stránkách školy a prostřednistvím Školy Online. K organizaci a formě výuky na ZŠ Husova od 9. 9. 2020 obdržíte definitivní informace nejpozději v úterý 8. 9. 2020 v průběhu dne.

Nastalá situace nás samozřejmě velmi mrzí, všichni bychom rádi zahájili tento školní rok bez omezení. Uděláme maximum pro to, abychom výuku a další související služby spustili od středy 9. 9. 2020 a zároveň zajistili maximálně bezpečné prostředí pro Vaše děti.

V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat na telefonu 602 443 206 nebo na e-mailu petr.kozlovsky@zsazusfrydlant.cz.

Mgr. Bc. Petr Kozlovský

ředitel školy

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.