Pravidla pro zadávání domácích úkolů a výukových materiálů na dálku v době nařízeného uzavření školy

Mgr. Petr Kozlovský, 27. 3. 2020

Vážení rodiče, milí žáci,

na základě našich nově získaných zkušeností a Vašich připomínek a námětů z uplynulých dvou týdnů výuky na dálku, Vám předkládáme informace o způsobech, četnosti zadávání a množství úkolů a výukových materiálů. Nová pravidla začnou platit od pondělí 30. března 2020.

Pravidla jsou ve formátu .pdf ke stažení zde .


1.      INFORMACE PRO ŽÁKY A RODIČE 1. STUPNĚ ZŠ

a)      Úkoly z hlavních předmětů bude třídní učitelka zasílat 1x týdně na e-mailovou adresu rodičů, a to vždy v pondělí. Čas potřebný na vypracování úkolů si budete moci rozvrhnout v průběhu celého týdne podle Vašich časových možností.

b)      Učitelé angličtiny budou zasílat úkoly k procvičení samostatně také každé pondělí
na  e-mailovou adresu rodičů.

 

2.      INFORMACE PRO ŽÁKY A RODIČE 2. STUPNĚ ZŠ

a)      Vyučující hlavních předmětů (ČJ, M, AJ) budou zadávat žákům úkoly 1x týdně vždy v pondělí. Žáci úkoly najdou ve Škole Online v záložce VÝUKA – ÚKOLY – DOMÁCÍ ÚKOLY, případně v doručených zprávách od učitelů.

b)      Vyučující dalších předmětů (Př, D, Z, F, Ch, Nj/Rj) budou zadávat úkoly 1x týdně vždy ve čtvrtek také prostřednictvím Školy Online.

 

3.      OBECNÉ INFORMACE

a)      Zadávané úkoly budou zaměřené především na opakování již probraného učiva. Nové učivo budou učitelé s žáky zpravidla probírat až po návratu do školy.

b)      Úkoly budou rozdělené na základní povinné, které by měli vypracovat všichni žáci
a na doplňkové, které je možné vypracovat v případě zájmu nebo časových možností.

c)      Pokud budou chtít někteří žáci nebo rodiče další úkoly navíc, mohou se obrátit na konkrétního učitele prostřednictvím e-mailu kdykoliv v průběhu týdne. Pro další procvičování je také možné využít bohatou nabídku odkazů na nejrůznější online vzdělávací aktivity, které jsou zveřejněné na webových stránkách naší školy.

d)      Učitelé průběžně sledují odevzdávání úkolů, četnost přístupů do Školy Online, resp. zpětnou vazbu od žáků a rodičů přes e-mail. V případě neplnění zadaných povinných úkolů budou učitelé informovat rodiče a vyzvou je k nápravě.

e)      V případě jakýchkoliv dotazů, připomínek nebo problémů s učivem, se obracejte přednostně nejprve vždy na konkrétního učitele. Všichni kolegové jsou k zastižení na služebních e-mailových adresách ve tvaru jmeno.prijmeni@zsazusfrydlant.cz. Teprve pokud by se Vám společně s učitelem nepodařilo danou záležitost vyřešit, se prosím, obracejte na vedení školy.

 

V průběhu příštích dní budeme vyhodnocovat výsledky dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo přes 700 rodičů žáků naší školy. Všem moc děkujeme za spolupráci! Následně Vám představíme další novinky, které by mohly výuku na dálku a naši vzájemnou komunikaci  ještě více obohatit a zefektivnit.

Jménem všech pracovníků školy Vám děkuji za spolupráci v této pro všechny nelehké situaci. Jsme si plně vědomi, že je velmi těžké skloubit zaměstnání, podporu dětí při učení a běžný chod domácnosti. Budeme se proto snažit výuku na dálku přizpůsobovat těmto mimořádným okolnostem tak, aby Vás, rodiče, současné domácí vzdělávání Vašich dětí zatížilo co nejméně.

Přeji Vám a Vašim blízkým pokud možno klidné jarní dny a hlavně pevné zdraví!

Mgr. Bc. Petr Kozlovský

 ředitel školy

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.