Den KniŽák v ZŠ Bělíkova

Mgr. Petr Kozlovský, 9. 3. 2020

Březen je měsíc knihy, a tak se náš žákovský parlament Masarykovci rozhodl uspořádat ve čtvrtek 5. 3. 2020 „Den KniŽÁK“.

Bylo to dopoledne s knížkami a odpolední burza dětských knih. Na dopoledne si děti přinesly své oblíbené knížky a představily je svým spolužákům. Také jsme poprosili paní knihovnici, aby se do naší akce zapojila. Ochotně přišla a obešla všechny třídy, aby si se žáky povídala o knížkách, které si s sebou z knihovny přinesla.

Odpoledne jsme prodávali dětem a jejich rodičům knížky, které jsme během několika dní za pomoci paní učitelek ve třídách vybrali. Předem jsme totiž udělali akci velkou propagaci. Spolužáky jsme vyzvali, že jestli mají doma nějaké knížky, které už je nezajímají nebo z nich už vyrostli, aby je nabídli k prodeji v burze knih. Také jsme vyrobili do každé třídy, do vývěsky před školou i do MŠ Bělíkova plakáty, abychom na akci nalákali co nejvíc dětí. A tak se nám knížek sešlo opravdu hodně, víc než 500. A mnoho z nich se prodalo. Ty, co se neprodaly ve čtvrtek odpoledne, si mohly děti kupovat ještě celé páteční dopoledne. Během všech přestávek se u knížek scházelo hodně dětí, které ke koupeným knížkám dostaly jako bonus záložku a nálepku.

Na schůzce parlamentu v úterý jsme si kromě přípravy knížek do burzy stihli i vyrobit parlamenťácká trička, a tak jsme se v nich mohli při prodeji knížek poprvé ukázat. Jsme na ně moc pyšní.

Na „Den KniŽÁK“ jsme pozvali i pana ředitele. Přišel se podívat dopoledne i odpoledne a naše akce se mu moc líbila. I my máme radost, že se nám povedla a byla úspěšná. Teď nás už čeká jen rozdělení peněz za prodané knížky a vrácení těch, co se neprodaly. Všem, co si na burze knížek nějakou pěknou knížku koupili, přejeme pěkné počteníčko.

 

Za ŽP Masarykovci Anička Martínková a Klára Kutílková

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.