Únor v MŠ Jiráskova

Mgr. Petr Kozlovský, 3. 3. 2020

Únor je plný sněženek kolem nás a sníh opět žádný nenapadl…

Poslední únorový den ve školce se však dětem splnil velký sen…,,aby byl už ten sníh a mohli jsme si postavit alespoň třeba sněhuláka“……A opravdu se to stalo! Než se třída Ježků oblékla na vycházku, napadlo ho „tolik“, že si děti mohly malého „rychlo-sněhuláka“ na louce nedaleko školky, opravdu postavit. Sice neměl mrkvičku místo nosu, zato mu p. učitelka Jana  alespoň půjčila na společné focení svou čepici…..no, jen se podívejte, jak se nám povedl a jak dětem zářila očička štěstím!

Netěšili jsme se jen na sníh, ale také na únorový tradiční Masopust, organizovaný naší MŠ. Společně jsme si den před ním zadělali těsto z bílé mouky, sledovali kynutí a pak pletli housky, sypali je solí, kmínem, mákem.,,Pekař peče housky, uštipuje kousky,“ zpívaly děti u práce, opakovaly si tak písničkový program na vystoupení na náměstí a nikdo těsto neuštipoval ani do pusy…I když všichni, včetně paní učitelek, byli od mouky, měli jsme veselou náladu. Děti se šťastně usmívaly, když si odpoledne odnášely dvě krásné, do zlatova upečené houstičky.

Další očekávané veselí přišlo týden nato – MAŠKARNÍ karneval. Ten jsme měli s velkou diskotékou, modní přehlídkou masek, bezva soutěžemi a se spoustou barevných balonků…

Jedno únorové pondělí k nám na návštěvu přijela pohádka. Jmenovala se Budulínek Mandelinka a byla o trochu jiném Budulínkovi, než na jakého jsme z klasických pohádek zvyklí. Moc se nám všem líbila. Nejen proto, že hercem se na chvíli stala i paní učitelka. Věděli jsme také, jaké z ní plyne poučení – jak bychom se správně měli chovat k ostatním kamarádům i dospělákům, jak je důležité pozdravit, poprosit i poděkovat.

Za další pohádkou jsme se vypravili do frýdlantského kina. Krejčíka Honzu už dobře známe a vždycky se těšíme na to, jak rozezpívá a roztančí celé kino. Tušili jsme správně a i tentokrát jsme si jeho vystoupení moc užili.

Koncem měsíce jsme navštívili farmáře Luboše ve Větrově. Suchým pečivem děti podělily koníka Alkeho, kravičku Cecilku a prasátko Rozárku se selátky, pejska, husy, kachny, kozy, krůty, slepice i velkého kohouta. Děti obhlédly i sádky a malé rybníčky, vylovily do podběráku dospělé pstruhy a malinké úhoře…  Z návštěvy u zvířátek jsme byli nadšení a odpoledne jsme si zážitky společně nakreslili.

Únorové dny jsme rovněž využívali k návštěvám solné jeskyně (Ptáčata), bruslení na zimním stadionu (Ježečci), vycházkám do lesa, starého sadu, na louku.

Pokračuje skupinové tancování zumby s Hankou i projekt Malý stavitel.

A nyní se budeme připravovat na jarní tradice v MŠ. Organizaci Morény, svátky jara, stopovanou za beránkem a velikonoční tvořivou dílnu s rodiči.

 

Za MŠ Jiráskova Bc.  J. Ježková

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.