Únor v MŠ Bělíkova

Mgr. Petr Kozlovský, 2. 3. 2020

Ani v tomto zdánlivě krátkém měsíci jsme se nenudili. Hned ze začátku měsíce čekala třídu Berušek návštěva tělocvičny, kde se patřičně vyřádili. Následovalo bruslení (tak, jako každý druhý pátek) pro všechny třídy. Je krásné pozorovat, jak se děti každou další návštěvou lepší.

V polovině měsíce jsme se byli podívat na Divadélko Krejčík, které se konalo u nás v městském kině. Starší děti již Krejčíka znají z předchozích let a tak věděly, že od představení, které mělo tentokrát název Škola hrou na druhou, mohou očekávat spoustu zábavy. Když Krejčík spustil svou nejznámější písničku „Krejčík Honza zalátá všechna vaše kaťata“ tak spolu s ním zpívalo i téměř celé kino. Představení bylo přesně dle očekávání plné nejen zábavy, ale i poučení.

Ke konci měsíce pak přišla tradiční akce Masopust, které jsme se i letos zúčastnili. Děti se mohly obléknout do kostýmů buď tradičních (smrtka, nejrůznější řemesla, medvěd, kobyla, ženich, nevěsta,…), nebo do jakéhokoliv, který chtěly. Proto se v průvodu našly nejrůznější masky. Od berušky, přes princezny, víly, kostlivce, kuchaře až po piráty. Ačkoliv venku trochu přituhlo, společným tancováním a recitováním různých říkadel jsme se hbitě zahřáli. Komu ubývaly síly, mohl se posilnit i pohoštěním v podobě nejrůznějších koláčků. I tato akce se velmi povedla.

A co nás čeká následující měsíc? Rádi bychom, aby se  nám už vrátilo jaro. Budeme si ho tedy přivolávat tím, že vyženeme Morenu. Také nás čekají jarní prázdniny, návštěva Střevlíka, jarní focení, nebo Muzicírování. Určitě je na co se těšit.

Za kolektiv učitelek MŠ Bělíkova Jiřina Vokounová

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.