Karneval v MŠ Sídlisštní

Mgr. Petr Kozlovský, 23. 2. 2020

Haló, pane Karnevale …

Je čtvrtek ráno a v šatně je slyšet štěbetání. To se děti oblékají do svých masek. Do třídy vstupuje klaun Honzík, princezna Kristýnka, drak Lukášek, kuchtík Jiřík, beruška Emička a pod mysliveckým kloboukem se usmívá Kubík. Nadešel tak den, na který se těší snad všechny děti. Je tu KARNEVAL. Holčičky se usmívají, okukují svoje masky, kluci porovnávají své síly v boji s medvědem. Ranní hry jsou dnes úplně jiné. Každý má svou masku a cítí se být důležitým.

Nezapomněli jsme ani na výzdobu třídy. Všude kolem nás je plno balónků, třásní, okna zdobí pohádkové bytosti, na stolech jsou připravené talířky s dobrotami a kelímky s karnevalovým zdobením a tak zábava může začít.

Děti rády soutěží. První úkol nebyl lehký. Trefit se míčkem šaškovi do otevřené pusy se jen tak někomu nepodaří. Ale přenášení vajíčka na lžíci zvládl téměř každý. Závody v běhu kolem kuželů se nejvíce líbily klukům. Holčičkám zase kutálení míčem mezi překážkami. Nejvíce legrace jsme si užili při jízdě trakařem, ve kterém seděl červík Pepík. Soutěží se účastnily všechny děti a každý si odnášel sladkou odměnu.

Třídou se celé dopoledne nesly i tóny známých písniček. Děti se proto vrhaly do rytmu tance. Občas si odběhly k prostřeným stolečkům, aby si zobly z tácku s ovocem, se sušenkami nebo slaným pečivem. To vše dětem připravily maminky. Děti si karneval hodně užívaly, ale všechno jednou končí a i náš karneval se přiblížil ke svému konci. Vždyť v nejlepším se má přestat. Po hektickém dopoledni děti čekal výborný oběd a pak už pomalu odcházely do postýlek. Ještě pohádku a písničku na dobré spaní …. Tak krásné sny … princezno, rytíři, kuchtíku, beruško ….

Za MŠ Sídlištní napsala Hana Novotná

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.